oktober 16, 2016

Om mobilsuccén Pokémon GO

Written by

Pokémon GO är och har nog varit det mest populära mobilspelet genom tiderna, då det slog igenom över hela världen under en extremt kort tid. Det har till och med resulterat i både hemska och skrattretande fall, bland annat att personer som har spelat Pokémon GO inte har sett sig för i trafiken och där med blivit påkörda. Vissa personer har även tagit ledigt från sitt jobb för att kunna gå ut och spela Pokémon GO. Som du säkert förstår har detta spelet eskalerat och blivit ett beroende för både unga som gamla.

 

Vad är Pokémon GO?

Du som känner att du har legat under en sten den senaste tiden och inte har en blekaste aning om vad Pokémon GO är, ska givetvis få en förklaring. Kanske till och med gäller dig som har hört talas om spelet men inte riktigt orkat sätta sig in i hur det fungerar. Först och främst så är detta det första dataspelet som är till för att bland annat få motion. Det innebär att du inte kan sitta hemma i sin soffa och spela utan du är tvungen att gå runt på gatorna utomhus för att kunna komma någonstans i spelet. Det går ut på att samla Pokémons och sedan tävla samt träna sina små figurer.

Och för dig som inte vet vad en Pokémon är så ska du få de berättat för dig. Det är nämligen en typ av figur som ursprungligen kommer från Japan och har funnits ett par år. För att fånga Pokémons behöver du gå runt på gatorna och vara inne på Pokémon appen samtidigt. Helt plötsligt kan det poppa upp en Pokémon som du behöver fånga. Det gör du genom att kasta bollar på den, då det gäller att vara snabb eftersom figuren har en förmåga att flytta på sig. Detta är någonting du ständigt behöver göra, för att få nya Pokémons, men då fort du har fångat din första Pokémon kan du börja träna den. Träningen gör du på ett gym, där du även kan träna mot andra ”Pokémontränare”, det vill säga andra användare.

På Pokémon appen finns det en karta över ditt närområde där du kan hitta stationer, exempelvis gym, tävlingar och Pokémons. En Pokémon station kan exempelvis vara en sevärdhet som finns i verkligheten som du ska leta upp. Har du hittat den får du antingen en Pokémon eller Pokémon-ägg. Dessa ägg är inte som vanliga ägg som kläcks inom en viss tid, utan du är tvungen att gå en viss sträcka för att kläcka äggen. Ännu ett bevis på att detta spel ger motion. Sträckorna är olika från ägg till ägg men först brukar man behöva gå 2 km, sedan 5 km, 10 km och så vidare.

Som du säkert förstår så är Pokémon ett relativt ovanligt spel med många saker som inte brukar finnas i vanliga spel. Det roliga är att det inte är endast barn och ungdomar som spelar det, som det brukar vara med andra spel. Utan även vuxna är beroende av det. Andra spel som har slagit stort och är vanligt för den äldre målgruppen är Candy Crush saga, Farm Heroes Saga samt olika former av slots online.

Category : Uncategorized

Proudly powered by WordPress and Sweet Tech Theme
Privacy Policy